Skip to this view's content

10: Kinderen online HogeschoolPXL

CURSUSINHOUD

Net als volwassenen, gaan ook kinderen steeds vaker en vroeger online. Dit brengt heel wat vragen met zich mee, maar zorgt ook voor kansen en uitdagingen. De andere thema’s van deze leeromgeving zijn zeker ook van toepassing op kinderen en jongeren. Denk hierbij aan online privacy, online identiteit,… Aangezien deze inhouden vaak complex zijn, vragen ze bij kinderen om een andere aanpak en uitleg. Experten binnen dit thema zijn Nel Broothaerts van Child Focus en Davy Nijs van de UCLL. Beide geven afwisselend uitleg over de volgende deelthema’s: sociale media, internetopvoeding (schermtijd en bespreekbaar maken van risico’s) en seksualiteit. Deze en andere topics worden verder in dit thema nog uitgediept aan de hand van tekstmateriaal, afbeelding en kleine opdrachten.

Experten

Course Staff Image #1

mevr. Nel Broothaerts

 

Nel Broothaerts is pedagoge en gespecialiseerd in het uitwerken van preventiecampagnes en –materiaal voor kinderen, jongeren, ouders en professionelen die met hen aan de slag gaan. Gedurende zeven jaar was ze project manager e-safety bij Child Focus en bouwde ze een grondige expertise uit in het veilig en verantwoord internetgebruik voor en door kinderen en jongeren. Inmiddels werd ze coördinator van het project team van Child Focus waarin onder andere de e-safety projecten van de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen geherbergd worden.

Meer informatie over Child Focus vind je op hun website of via Twitter (@ChildFocusNL). Nel zelf kan je op Twitter volgen via @Incepti_BE

 

Course Staff Image #1

dhr. Davy Nijs

 

Davy Nijs is orthopedagoog en als docent en onderzoeker verbonden aan de UC Leuven-Limburg (vroeger KHLim). Hij coördineert de onderzoekscel eSocialWork, die zich richt op mediawijsheid en mediaopvoeding, onlinehulpverlening, internetverslaving en gamen binnen verschillende ondersteuningssituaties. 

Meer informatie vind je op www.esocialwork.eu Davy kan je op Twitter volgen via @DavyNijs

  1. Course Number

    10
  2. Classes Start

    Mar 16, 2015