Skip to this view's content

CURSUSINHOUD

We gebruiken het internet voor verschillende toepassingen uit het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld voor het opzoeken voor informatie, maar ook voor het versturen van mails (vaak ter vervanging van papieren brieven) en voor internetbankieren. Wanneer je persoonlijke of gevoelige informatie via het internet gaat raadplegen of versturen heb je er voordeel bij als dit op een veilige manier gebeurd. In dit thema leer je hoe je veilig online toepassingen kan gebruiken. Twee experten staan je hiervoor te woord. De eerste expert gaat in op algemene begrippen die te maken hebben met ‘veilig online’. De tweede expert van Febelfin geeft je meer informatie over ‘veilig online bankieren’, een toepassing waarbij veiligheid zeker aangewezen is.

Experten

Course Staff Image #1

mevr. Isabelle Marchand

 

Isabelle Marchand heeft een masterdiploma Europese politieke studies en een LLM in Europees Recht. Ze werkt als "Head of European Affairs” bij Febelfin (= de federatie voor de Belgische financiële sector). Deze functie combineert ze met haar taak als woordvoerder, met bijzondere aandacht voor commercial en retail banking. De veiligheid van online bankieren maakt daar uiteraard deel van uit, en de sensibilisering hiervoor bij burgers en bedrijven is één van de prioriteiten van Febelfin.

 

Meer informatie over febelfin vind je op hun website https://www.febelfin.be/ of op Twitter via @Febelfin

 

Course Staff Image #1

dhr. Joris Van Ouytsel

 

Joris Van Ouytsel voert bij de onderzoeksgroep MIOS (= Media, ICT en Interpersoonlijke relaties in Organisaties en Samenleving) van de Universiteit Antwerpen een doctoraatsonderzoek uit naar het online vrijgeven van persoonlijke informatie door adolescenten. Hij deed onder meer al onderzoek naar sexting, online privacy en online self-disclosure bij tieners. Daarnaast is hij gespecialiseerd in mediawijsheid en veilig internetgebruik bij jongeren. Joris is co-auteur van het praktijkboek ‘Mediawijs Online. Jongeren en Sociale Media’ en ‘Media Didactica. Werkboek Mediawijsheid voor Lerenden, Leraren en Lerarenopleiders’.

 

Joris volgen op Twitter kan via @jorisvanouytsel

  1. Course Number

    6
  2. Classes Start

    Feb 16, 2015