Skip to this view's content

9: Wat mag wel/niet online HogeschoolPXL

CURSUSINHOUD

In heel wat domeinen van het leven zijn er duidelijke regels over wat wel of niet mag, bijvoorbeeld de verkeersregels of een arbeidsreglement. Maar wat online wel en niet toegestaan is, is niet altijd even duidelijk. Dit is nochtans belangrijk aangezien we een groot deel van onze tijd online doorbrengen.

Binnen dit thema krijg je meer informatie over een aantal juridische topics, zoals: downloaden van het internet, portretrecht,… Verder wordt ook ingegaan op cyberpesten, netiquette (= online gedragsregels) en andere aspecten verbonden aan het online zijn.

Experten

Course Staff Image #1

mevr. Eva Lievens

 

Eva Lievens is sinds 2003 verbonden aan het Interdisciplinair Centrum voor Recht en ICT (ICRI/CIR – KU Leuven – iMinds; www.icri.be). Als postdoctoraal onderzoeker onderzoekt ze momenteel het gebruik van sociale media door kinderen en jongeren vanuit juridisch perspectief. Ze bouwde de voorbije tien jaar expertise op in het domein van media- en communicatierecht met een specifieke focus op de juridische aspecten van nieuwe media, de bescherming van minderjarigen en het gebruik van alternatieve regelgevende instrumenten zoals zelf- en co-regulering. Ze is ook gastprofessor aan de Universiteit Gent waar ze mediarecht en auteursrecht doceert. 

  1. Course Number

    9
  2. Classes Start

    Mar 09, 2015